Yrityksen myynti

Tuloksia elämäsi tärkeimmässä kaupassa

Kun yrityksen myynti annetaan ammattilaisen käsiin, voidaan varmistaa paras lopputulos – parempi markkinahinta, lyhyempi myyntiaika, varmempi ja turvallisempi toteutus.

Olemme toteuttaneet onnistuneita yrityskauppoja yli 10 vuoden ajan. Meiltä löytyy kokemusta niin osakeyhtiöiden myynnistä kuin liiketoimintakaupoista. Vahvan osaamisemme lisäksi meillä on käytettävissä laaja asiantuntijaverkosto ja hyvät ostajakontaktit. Näin voimme tarjota asiakkaillemme aina parhaat vaihtoehdot ja kauppahinnan.

Olemme hoitaneet yrityskauppoja lukuisilla eri toimialoilla. Erityisosaamista meiltä löytyy muun muassa sote-alan omistusjärjestelyistä. Hoidamme jokaisen projektin huolella alusta loppuun ja aina toimialan erityispiirteet huomioiden.

Varmistamme sujuvat yrityskaupat

Yrityksen myyminen voi olla intensiivinen ja joskus raskaskin prosessi. Kyseessä on merkityksellinen ja tärkeä päätös, yritys on saattanut toimia jo vuosikymmeniä. Myyntiin voi liittyä monia kysymyksiä ja epävarmuutta. Kannustamme kuitenkin tarttumaan mahdollisuuteen, kun hetki on oikea. Meidän tehtävämme on varmistaa yrityksen myynnistä mahdollisimman mutkaton ja sujuva prosessi.

Olemme mukana koko myyntiprosessin ajan. Huomiota suunnataan myös kaupan jälkeiseen aikaan niin myyjän kuin uuden omistajan näkökulmasta. Tämä vaikuttaa positiivisesti liiketoimintaan, kaupan lopputulokseen sekä uuden omistajan mahdollisuuksiin jatkaa liiketoimintaa mahdollisimman vahvalta pohjalta.

Mukana myyntiprosessin kaikissa vaiheissa

Ennen kaupan loppuun saattamista käydään läpi monta vaihetta. Toimialan erityispiirteiden tuntemisen lisäksi tarvitaan yrityskaupan prosessiosaamista, ostajatuntemusta sekä rautaisia neuvottelutaitoja. Hoidamme ammattimaisesti projektinjohdon ja neuvottelut, autamme olennaisen tiedon ja aineiston keräämisessä, tarvittavien esitysten ja asiakirjojen laadinnassa sekä kaupan kohteeseen tehtävän tarkastuksen läpiviennissä (due diligence).

Missä vaiheessa yritys kannattaa myydä?
Miten kauppaan valmistaudutaan?
Kuinka sopiva ostaja löydetään?
Miten saavutetaan paras lopputulos?

Yrityksen myynnin vaiheet lyhyesti:

1

Valmistelu

myyjän due diligence, kohteen info-memo, ostajien identifiointi ja valinta

2

Neuvottelu

ostajien kontaktointi, salassapitosopimukset, tapaamiset ja neuvottelut, tarjoukset ja niiden vertailu, aiesopimus

3

Toteutus

ostajan due diligence, kaupan ehtojen neuvottelut, myyjän rooli kaupan jälkeen, kauppa-asiakirjat, kaupan signing/closing, tiedottaminen

Kohti uutta

Onnistunut yrityskauppa on alku uusille mahdollisuuksille. Myyjälle kaupanteon hetki herättää monenlaisia tunteita helpotuksesta haikeuteen. Oikein ajoitettu ja hyvin toteutettu omistusmuutos avaa kuitenkin uusia ovia niin yrityksen myyjälle kuin jatkavalle liiketoiminnalle.

Mitä etsit?

Käytä palveluiden oikopolkuja

PAlvelut

Yrityksen myynti

Harkitsetko oman yrityksen myyntiä, mutta et tiedä mistä aloittaa tai milloin on oikea hetki?

Palvelut

Omistusjärjestelyt

Onko suunnitelmissasi laajentaa liiketoimintaa uuden kumppanin tai avainhenkilön avulla?

Palvelut

Omistussuunnitelma

Haluatko kirkastaa ja linjata yrityksen omistukselliset tavoitteet?

PAlvelut

360 Business

Kaipaatko ulkopuolisen asiantuntijan näkemystä liiketoimintasi ja yrityksesi ytimeen?

Palvelut

Business Coaching

Haluatko kehittää yritystäsi, panostaa henkilöstöösi ja työn tuottavuuteen tai kirkastaa ajatustasi omien tavoitteidesi suhteen?

Haluatko tietää lisää palveluista ja mahdollisuuksista?