Ermon yrityskaupan polku

Yrityksen myynti toi liiketoiminnalle jatkuvuutta

Kun oma ammatillinen identiteetti alkaa jäädä yrittäjyyden alle, on aika pohtia vaihtoehtoja niin yrityksen kuin itsensä kannalta. Näin toimi myös entinen yrittäjä Ermo Marjomaa, joka myi oman sosiaali- ja terveysalan yrityksensä 2017 syyskuussa.

Kun oma ammatti-identiteetti jäi yrittämisen varjoon

Vuonna 2008 perustettu sosiaali- ja terveysalan yritys ehti kasvaa nelinkertaiseksi vajaan kymmenen vuoden aikana. Kun Ermo Marjomaa aloitti toimintaa, toimi hän itsekin työntekijänä yrityksessään. “Yrityksen pyörittämiseen tuli kasvun mukana paljon asioita, joita en kokenut enää mielekkääksi – se oma ammatti-identiteetti ikään kuin katosi sinne yrittäjyyden alle”, Marjomaa muistelee.

Kun toiminta kasvoi ja hallinnollisen työn määrä lisääntyi, oli mietittävä vaihtoehtoja toiminnan jatkuvuudelle. Yrityksen myynti ei ollut Marjomaalle ennestään tuttua, joten oli selvää, että mukaan pitää ottaa asiantuntija. “Tiesin, että oma osaamiseni oli muualla, ja netistä hakemalla löysinkin firmoja, jotka ovat erikoistuneet yritysten myyntiin”, entinen yrittäjä kertoo.

Venture Partners oli ensimmäisiä vastaantulleita yrityksiä, ja yhteydenoton jälkeen yhteistyö alkoi rullaamaan. “Marko tunsi alan todella hyvin ja luottamus syntyi välittömästi”, Ermo tiivistää tunteitaan yhteistyön alkaessa. “Myynnin tueksi kaipasin apua – prosessi siitä, miten myynti lähtee etenemään, oli tuntematon”. Yhteistyö polkaistiin käyntiin, ja alusta asti Marjomaa koki lähteneensä oikealle tielle. “Pystyin antamaan vastuun Markolle, ja vuorovaikutus hänen kanssaan oli erittäin hyvää. Hän oli hyvin mukana kaikessa ja alusta loppuun kaikki toimi hyvin!”, Ermo toteaa.

Asiantuntijan avulla parempaan lopputulokseen

Suhteellisen nopeasti sujunut myyntiprosessi ei olisi onnistunut yksin. “Puolen vuoden aikana tapahtui niin paljon asioita, joita ei tullut edes ajatelleeksi”, entinen yrittäjä Ermo Marjomaa muistelee. Prosessiin hän oli kuitenkin yrittäjänä tyytyväinen. “Yrityksen omistajana minulla oli langat käsissä koko myyntiprosessin ajan, päätösvalta säilyi minulla”, Ermo tiivistää. Erityisen tyytyväinen hän oli siihen, miten tieto kulki molempiin suuntiin koko ajan eikä yrittäjä jäänyt pimentoon tehtävistä toimenpiteistä.

“Monet toimijat varmasti miettivät, ettei yritysmyyntiin erikoistuneelle palveluntarjoajalle ole tarvetta, mutta tiedän nyt että sillä pääsi parempaan lopputulokseen”, Marjomaa kertoo tyytyväisenä.

“Yksin olisin ollut ihan kädetön. Marko oli iso apu neuvotteluissa”, Ermo Marjomaa hehkuttaa. “Kaupankäynti tässä mittakaavassa on vieraampaa, joten olisin varmaan tarttunut ensimmäiseen tarjoukseen, joka ei välttämättä olisi ollut se paras vaihtoehto!”, hän naurahtaa jatkoksi. Nyt lopputulos oli paras kaikkien kannalta.


Lue lisää yrityskaupan toteutuksesta täältä

Mitä etsit?

Käytä palveluiden oikopolkuja

PAlvelut

Yrityksen myynti

Harkitsetko oman yrityksen myyntiä, mutta et tiedä mistä aloittaa tai milloin on oikea hetki?

Palvelut

Omistusjärjestelyt

Onko suunnitelmissasi laajentaa liiketoimintaa uuden kumppanin tai avainhenkilön avulla?

Palvelut

Omistussuunnitelma

Haluatko kirkastaa ja linjata yrityksen omistukselliset tavoitteet?

PAlvelut

360 Business

Kaipaatko ulkopuolisen asiantuntijan näkemystä liiketoimintasi ja yrityksesi ytimeen?

Palvelut

Business Coaching

Haluatko kehittää yritystäsi, panostaa henkilöstöösi ja työn tuottavuuteen tai kirkastaa ajatustasi omien tavoitteidesi suhteen?

Haluatko tietää lisää palveluista ja mahdollisuuksista?